Ik verlang… en dan?

door | 25 nov 2018

“Wanneer je geen plan maakt voor je eigen leven, word je onderdeel van andermans plannen.” Deze quote hoorde ik 3 jaar geleden voor het eerst tijdens een training van Remco Claassen. Remco vertelt over persoonlijk leiderschap. Hij legt uit hoe je het leven naar je toe kunt trekken door een proactieve houding aan te nemen en het heft altijd in eigen hand te nemen. Remco is een van de redenen waarom ik nu doe wat ik doe; een plan maken voor mijn eigen leven.

We hebben allemaal duizenden plannen. Je kent ze wel. Die goede voornemens die meestal aan het eind van het jaar in de kast liggen te rotten. Plannen om te gaan ondernemen. Om meer voor jezelf op te komen wanneer je onderhandelt over een nieuw arbeidscontract. Om tegen je partner uit te spreken dat je jullie relatie van een 5 naar een 9 wilt tillen. Om die laatste kilo’s er nu eens echt af te gaan trainen. Maar het uitvoeren van je eigen plan, waar begint dat dan?

Elk groot plan, en ik durf het plan wat je leven heet groot te noemen, begint met een verlangen. Een verlangen, een gevoel van gemis, een grootse behoefte, hetgeen je heel graat wilt hebben. Hetgeen je naar snakt, smacht en hunkert.

WORKSHOP

BREATHE TO FREEDOM

Wil je meer vrijheid, creativiteit en innerlijke rust in je leven?
Kom het ontdekken via de kracht van jouw adem.

Een plan maken voor je eigen leven, verlangen naar onafhankelijkheid, zelf koers bepalen en autonoom zijn. Zoals Steven Cofey het omschrijft; mensen die onafhankelijk zijn kiezen hun eigen doel, nemen het initiatief en geven anderen nooit de schuld (van het niet behalen van het verlangen). Juist… Jij bent verantwoordelijk en niemand anders.

Zaterdagochtend stond mijn verlangen op papier. “Over 5 jaar ben ik de meest inspirerende trainer op het gebied van persoonlijke groei en levenskunst in Nederland.” Niet misselijk he? Ambitieus? Ja! Meetbaar? Nou en of! Groots? Hell yeah! Ga ik me laten afleiden door wat anderen vinden en denken? Nooit! Ik kan niet meer terug. En ik wil niet meer terug. Ik deel mijn verlangen dagelijks, het staat op mijn screensaver en ik post het op Facebook. Mijn prachtige verlangen.

Verlangen is de bron van verandering. De drijfveer om je status quo te challengen en je uit die bloedsaaie comfort zone te trekken. Maak je verlangen groot en schreeuw het uit. Begin vandaag; verlang! Wanneer jouw kompas afwijkt van je route, denk dan nog eens terug aan die mooie woorden die Remco drie jaar geleden in mijn hoofd geprent heeft.

Meer info

Meer lezen of meer informatie ontvangen over onze eerstvolgende workshop? Kijk hieronder

Van slachtoffer naar succes

Van slachtoffer naar succes

Gelukkig en succesvol zijn, dat willen we allemaal. Tijd om eens te onderzoeken wat gelukkige en succesvolle mensen onderscheid. Wat zijn de cruciale verschillen in denkpatronen, gedrag en gewoonten? Wat doen zij anders of weten zij langer vol te houden dan anderen?...

Breathe to Freedom

workshop

Ervaar je regelmatig stress en spanning in je lichaam en verlang je naar meer rust in je hoofd? Heb je daarnaast het gevoel dat jouw ademhaling wel wat voller, dieper en ‘beter’ zou kunnen?Dan is de workshop Breathe to Freedom iets voor jou.
Keuzes maken. Is dat nou zo moeilijk?

Keuzes maken. Is dat nou zo moeilijk?

Over twee weken loopt je arbeidscontract af. Je bent al enige tijd aan het solliciteren, maar het lukt je maar niet om die droombaan te vinden. Tijdens gesprekken voel je een gematigd enthousiasme. Je weet dit te verbloemen en kan jezelf een uur lang in een blije...

Wees trots op jezelf

Wees trots op jezelf

Het kost me vaak moeite om trots te zijn op mijn eigen prestaties, die ik soms niet eens meer zie. Het gevaar van negatieve gedachtenpatronen ligt op de loer. Tijd om uit deze spiraal te stappen en mijn focus te veranderen. Ben jij net als ik iemand die zich niet...

Gratis tips en updates over onze workshops ontvangen?

BTW: NL175947016B01    © 2019 Pieter Alexander Schop     Algemene voorwaarden Privacy Statement Cookie Verklaring
Share This

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten