It Doesn’t Really Matter!

door | 22 feb 2019

Alex, een goede vriend van me, heeft mij weleens verteld dat we 30.000 keuzes op een dag maken. Dertigduizend! Dat zijn per dag ongeveer evenveel keuzes als ons mensenleven dagen telt. Je wordt wakker en besluit om op te staan of te blijven liggen. Stap je met je linkerbeen of met je rechterbeen het bed uit? Trek je eerst je sokken aan of je shirt. Zet je eerst het theewater op of haal je eerst de havermout uit de koelkast.

Vanmorgen stond ik weer voor een lastige keuze. Ik heb een Philips Sonicare. Met een waarde van 250 euro is deze tandenborstel na mijn huis ongeveer mijn meest waardevolle bezit. Deze ochtend moest ik toegeven aan het feit dat het opzetborsteltje van de Sonicare na een jaar trouwe dienst toch echt versleten is.

Na flink wat uitstelgedrag – ik vind namelijk behoorlijk wat zaken in het leven belangrijker dan mijn Sonicare – bevestigde mijn tandarts vorige week dat ik een gaatje heb. En aan gaatjes heb ik een gruwelijke hekel. Tijd om de opzetborstels te vervangen.

Hier begint de ‘keuzestress’. Ik Google op ‘Philips Sonicare borstels’ en krijg een slordige 47 resultaten. Bij de eerste drie vergelijkingssites die ik aanklik zijn de sonische wonderharen uitverkocht. Aangezien het hier om accessoires van ‘de meest aanbevolen sonische wonderborstel wereldwijd’ gaat, viel dit in lijn der verwachtingen.

Op Philips.nl heb ik beet en vind ik 7 verschillende opzetborstels voor de Sonicare. Er is een borstel om plak te verwijderen en een variant voor tandvleesverzorging. En natuurlijk staat de klassieke marketingtruc in tandenwereld er ook tussen;  de borstel voor wittere tanden.

Ik klik op de borstel met de aanduiding ‘aanbieding’. Vervolgens word ik doorverwezen naar 8 opties! Het gaat hier om kleuren, hoeveelheden en wat andere tierelantijntjes. Ik voel mijn adem omhoog kruipen, kijk links uit het raam, zeg ‘doei’ tegen mijn buurvrouw en sprint naar de Kruidvat. Tot grote paniek zie ik dat er (uiteraard) geen hulpverlenend personeel is.

WORKSHOP

BREATHE TO FREEDOM

Wil je meer vrijheid, creativiteit en innerlijke rust in je leven?
Kom het ontdekken via de kracht van jouw adem.

Ik baan me langs de Oreo koekjes en Milka repen (moeilijke keuze) een weg door de gangpaden (veel keuzes) en staar met een beteuterde lip naar de 38 verschillende tandenborstels (I am feeling truly sorry for those die een normale tandenborstel zoeken). Maar helaas, geen opzetstukjes te vinden voor hun trillende broeders.

Met een grote glimlach loop ik terug naar de Coffee Company. Ik Google naar een blog wat mijn goede vriend Mark heeft geschreven over keuzes maken en scan vanuit mijn onderbewustzijn naar beneden en vind wat ik zoek.

Bij kleinere keuzes raad ik mezelf (en dus ook jou) vanaf heden aan om het volgende te beseffen ‘It Really Doesn’t Matter’. En ik schaar de keuze voor een Sonicare opzetstukje tot een kleine keuze.

Welke borstel moet ik nu kopen? It drives me crazy. Maar het maakt geen klap uit. Ik neem degene waar ‘voor wittere tanden’ bij staat. Daar trapt ten slotte de hele wereld in. Dus waarom ik niet? Als de ‘witte tanden’ borstel tegenvalt probeer ik de volgende keer de borstel waar ‘tegen tandplak’ bij staat. Want laten we eerlijk zijn; het gaatje komt door mijn poetsnalatigheid en niet door de borstelkeuze. Wanneer jij in de toekomst voor een kleine keuze staat raad ik je aan om het volgende te beseffen; ‘It Really Doesn’t Matter’.

High 5!

Pieter

Meer info

Meer lezen of meer informatie ontvangen over onze eerstvolgende workshop? Kijk hieronder

Van slachtoffer naar succes

Van slachtoffer naar succes

Gelukkig en succesvol zijn, dat willen we allemaal. Tijd om eens te onderzoeken wat gelukkige en succesvolle mensen onderscheid. Wat zijn de cruciale verschillen in denkpatronen, gedrag en gewoonten? Wat doen zij anders of weten zij langer vol te houden dan anderen?...

Lees meer

Breathe to Freedom

workshop

Ervaar je regelmatig stress en spanning in je lichaam en verlang je naar meer rust in je hoofd? Heb je daarnaast het gevoel dat jouw ademhaling wel wat voller, dieper en ‘beter’ zou kunnen?Dan is de workshop Breathe to Freedom iets voor jou.
Keuzes maken. Is dat nou zo moeilijk?

Keuzes maken. Is dat nou zo moeilijk?

Over twee weken loopt je arbeidscontract af. Je bent al enige tijd aan het solliciteren, maar het lukt je maar niet om die droombaan te vinden. Tijdens gesprekken voel je een gematigd enthousiasme. Je weet dit te verbloemen en kan jezelf een uur lang in een blije...

Lees meer
Wees trots op jezelf

Wees trots op jezelf

Het kost me vaak moeite om trots te zijn op mijn eigen prestaties, die ik soms niet eens meer zie. Het gevaar van negatieve gedachtenpatronen ligt op de loer. Tijd om uit deze spiraal te stappen en mijn focus te veranderen. Ben jij net als ik iemand die zich niet...

Lees meer

Gratis tips en updates over onze workshops ontvangen?

BTW: NL175947016B01    © 2019 Pieter Alexander Schop     Algemene voorwaarden Privacy Statement Cookie Verklaring
Share This

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten